11 Nisan 2014 Cuma

Şekerpare

Şekerpare 25 adetlik için Malzemeler: 500 gram un, 150 gram pudra şekeri, 3 adet yumurta, 75 gram irmik, 15 gram hamur kabartma tozu, 250 gram margarin, 1 paket vanilya.
Şurup için: 1 kilogram toz şeker, 1 litre su (4 bardak su eder), 1/2 limon.
Hazırlanışı: Unun ortasını havuz gibi açınız ve irmiği kenarlarına serpiniz. Diğer malzemeleri unun ortasına koyun, iyice kremleşene kadar yoğurun. Daha sonra kenarlardaki unu da eleyerek hamuru tamamlayın. 15 dakika dinlendirdikten sonra, iki ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Yuvarlak veya oval şekillerde yaparak pişirme tepsisini yağlayıp sıralayın. Üzerlerine antep fıstığı veya badem koyarak 150 °C - 160°C ısıda pişirin. Pişen şekerpareye hazırladığınız sıcak şurubu dökerek şurubun çekmesini sağlayın. Gerekirse üzerine kısa bir süre kapatarak şurubun daha kolay emilmesini sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
İstediğiniz bir tarif varsa sorabilirsiniz.
Chef Hummy (Mustafa Turan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder