31 Ağustos 2016 Çarşamba

Nişastalı Kurabiye

Malzemeler: 1,5 çay bardağı Un, 4,5 su bardağı Mısır Nişastası, 1 su bardağı Toz Şeker, 2 Yumurta, 250 gram Margarin, 1 paket Vanilya, 1 paket Hamur Kabartma Tozu, 1 çay bardağı Pudra Şekeri (üstü için), Tarçın.


Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile pudra şekerini iyice ezin. Diğer malzemeleri de ilave edip hamur yapın. Ardından ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye dizin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 35 ila 45 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri ve arzuya göre tarçın serpin. Artık Nişastalı Kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun!

Chef Hummy (Mustafa Turan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder