Malzeme: 100 gr. Margarin, 200 gr. Toz Şeker, 100 gr. Yoğurt, 2 adet Yumurta, 500 gr. Un, 25 gr. Hamur Kabartma Tozu, 2 adet Rendelenmiş Portakal ve Suyu.
Hazırlanışı: Un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri bir kabın içine koyun. Bu karışımı hafif ateşte eriyene kadar karıştırın. Daha sonra, rendelemiş olduğunuz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu una ekleyerek karıştırınız. Pişireceğiniz tepsinin içini yağlı kağıtla kaplayınız ve kurabiyeleri bir torba ile sıkınız Üzerine biraz toz şeker serpip 160 ila 170 derece ısıda 40 ila 45 dakika pişirin. Artık Şam Kurabiyeniz hazır. Afiyet Olsun!
Chef Hummy (Mustafa Turan)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder